Bowen Ploiesti

0

Cum functioneaza terapia

Cum functioneaza

Cum functioneaza terapia Bowen!

Se cunoaste faptul ca organismul uman are capacitatea de a se autovindeca. Exista insa posibilitatea ca organismul sa ramana ,, blocat” pe frecventa de activitate a sistemului nervos simpatic. Aceasta este starea in care organismul nu se poate vindeca insa  prin Bowtech acesta se echilibreaza.


Miscarile executate pe timpul terapiei creeaza un puternic curent piezoelectric ce duce la eliminarea restrictiilor de miscare ale bolnavului. Acest curent apare in stratul de colagen.  Efectul piezoelectric a fost descoperit in 1880 de catre fratii Pierres si Jacques Curie.


Prin miscarile Bowen executate transversal pe muschi, se creeaza un maxim de efect piezoelectric ce se raspandeste in stratul de colagen sub forma de unde, care despart unele de altele fibrele de fascie permitand o mai buna libertate de miscare.
Este notabil faptul ca miscarile acestei tehnici se suprapun peste punctele de acupunctura  unde rezistenta electrica este de 10 sau 100 de ori mai mica decat pe restul suprafetei pielii. Este logic atunci ca acest curent se va revarsa cu putere in aceste puncte si pe meridianele corespondente.

Finalul unei miscari Bowen este de natura sa genereze unde soliton. O unda soliton, are capacitatea de a transporta pe distante mari  energie, fara sa suporte pierderi iar rolul ei este de a sterge vibratiile joase lasate in urma de toxine, boli, accidente, emotii negative, etc. Permit corpului sa revina la tiparul original. Circulatia acestui tip de unde este favorizata de…apa.

Dupa incheierea sedintei de terapie cand pacientul revine de la starea de relaxare profunda la cea de miscare, proprioceptorii din zonele pe care sa lucrat sesizeaza modificarile si se reseteaza. De aceea ,  dupa sedinta, este foarte important,  sa nu uitati, sa va plimbati si sa beti  apa.

Comentarii

Inca nu sunt comentarii.

Lasati un comentariu